Olet täällä

Litium 6

Komediallinen toimintatrilleri parhaiden actionelokuvien henkeen!

Risto Isomäki - ohjaus Hanna Kirjavainen

LITIUM 6

Ensi-ilta 10.10.2015 Teatteritalossa

Litium 6. Kuva Ia Samoil

Risto Isomäen romaani Litium 6 on pelottavan todenmukainen kuvaus ydinterrorismin ajankohtaisesta uhkasta ja mahdollisesta maailmanlopusta.
Tarina sijoittuu ydinenergian ympärille: terroristit ovat varastaneet kuusi tonnia Litium 6 -isotooppia ja vähän plutoniumia päälle. Jenkkien ydinterrorismin vastainen erikoisyksikkö NTU pääsee varkauksien jäljille. Suomalainen erikoisagentti, Lauri Nurmi tekee kuitenkin kohtalokkaan virheen laskuissaan. Terroristit nimittäin käyttävät taistelussaan Länsivaltoja vastaan aivan uutta asetta - pelkoa. Se on aseena tuhoisampi kuin aseteknologian moderneimmatkaan saavutukset. Ja huomattavasti halvempi!

Länsimaiden arveluttavilla keinoilla hankittu herruus islamilaisen maailman öljykentillä on otollinen maaperä ydinterrorismille. Kansainvälisen Atomienergiajärjestö IAEA:n laskelmien mukaan vuosittain paljastuu kymmeniä tapauksia, joissa radioaktiivista materiaalia on kaupattu ohi virallisten kanavien. Ydinenergian käytön lieveilmiöiltä ei voi ummistaa silmiään edes Suomessa.

Hanna Kirjavaisen dramatisoinnin syvä pohjavire kuristaa ajankohtaisuudessaan kurkkua. Aihetta lähestytään kuitenkin nopearytmisen toimintaelokuvan tyyliin, lajityypin klassisia elementtejä energisesti ja huumorilla pöllyttäen.

Näyttämöllä
Perttu Hallikainen, Niko Karjalainen, Anna Kuusamo, Heikki Törmi, Teija Töyry, Asko Vaarala, Esko Vatula sekä Hanna-Mari Hotta, Jari Juntunen, Renne Sänisalmi  ja Aliina Tella

Dramaturgia ja ohjaus Hanna Kirjavainen
Lavastus Markku Hernetkoski
Pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Olli Seppänen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Videosuunnittelu Miko Jaakkola
Kampaukset ja maskeeraus Tarja Torniainen

Kirjailija Risto Isomäki vieraili teatterissamme ensi-iltapäivänä. Isomäki alusti keskustelutilaisuuden aiheella ”Miksi ydinteknologia on edelleen yksi ihmiskunnan kohtalon kysymyksistä?”.

Kuvassa Heikki Törmi. Kuva Ia Samoil.

Katso esittelytraileri: https://www.youtube.com/watch?v=gEBrpbxxWr4

Esitykset Teatteritalossa 2016
Pe 15.1. klo 19 peruttu
Pe 22.1. klo 19 peruttu
La 30.1. klo 14 ja 19

Kesto 2 tuntia, sisältää väliajan.
Suosittelemme yli 13-vuotiaille.
Liput 22/15/10 e