Olet täällä

Pikku Prinssi

.

Antoine de Saint-Exupéry

PIKKU PRINSSI
Ääniteatteria perin kummallisesta maailmasta

Ensi-ilta 13.4.2016 Sissilinnassa

Pikku Prinssi. Piirros Sinikka Isoniemi

 

Pikku Prinssi on satu, joka vie matkalle halki avaruuden tähdeltä toiselle. Esitys sananmukaisesti ympäröi sitä kuulemassa olevan yleisön. Pikku Prinssi toteutetaan ääniteatterina, jolloin yleisö kokee näytelmän kuunnellen. Se ei kuitenkaan ole kuunnelma, sillä kaikki tapahtuu tässä ja nyt, teatterisalissa yleisön ympärillä. Tässä esityksessä jokainen osa-alue on äänisuunnittelua.

Pikku Prinssi pysäyttää ajattelemaan niin arkisia kuin erityisen tärkeitäkin asioita, ystävyyttä, luottamusta, huolehtimista, pois lähtemistä ja kuolemaa. Pikku Prinssin kohtaamiset Kuninkaan, Liikemiehen, Maantieteilijän ja muiden tähdillä asuvien kanssa saavat hänet yhä uudelleen ja uudelleen pohtimaan: isot ihmiset ovat perin kummallisia.

”Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.”

 

Pikku Prinssi 2. Kuva Jani Liimatta.
Pikku Prinssi 4. Kuva Jani Liimatta.

Suomennos Irma Packalén
Ohjaus ja äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi

Rooleissa Hanna Gibson (vier.), Antti Hovilainen, Seppo Kaisanlahti (vier.) ja Mika Silvennoinen

Esitys soveltuu erinomaisesti näkövammaisille ja sokeille ihmisille.

Esitys toteutetaan yhteistuotantona Projektori-ryhmän kanssa.
Pikku Prinssi on Projektori-ryhmän ”343m/s” ääniteatteritutkimuksen kolmas osa.

Projektori-ryhmä

 

Kuuntele esityksen tunnelmaa >

Pikku prinssi (ransk. Le Petit Prince) on ranskalaisen kirjailijan Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 julkaisema pienoisromaani. Pikku prinssi on luetuin ja käännetyin ranskalainen kirja, ja sitä myydään maailmalla vuosittain yli miljoona kappaletta. Pikku prinssi on käännetty yli 250 kielelle ja monille eri murteille. Pikku prinssiä on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen myydyimmistä kirjoista.

Mitä on ääniteatteri?
Ääniteatteri saattaa aiheuttaa ihmetystä, mitä se tarkoittaa? Se on teatteriesitys, jota ei katsota vaan pelkästään kuunnellaan. Teatterisaliin astutaan sisälle kuten ennenkin, jokainen valitsee paikkansa, mutta ennenkuin esitys alkaa, pyydetään yleisöä sulkemaan silmät esityksen ajaksi. Jokainen saliin saapuva saa huivin, jonka voi asettaa silmien peitoksi - tämä helpottaa esitykseen keskittymistä. Ääniteatteri on siis teatteria, jonka visuaalisuus syntyy kunkin kuulijan mielikuvituksessa. Näyttelijöitä ei nähdä, mutta heidän äänensä ja liikkeensä kuullaan. Ääniteatteri ei tarkoita kuunnelmaa, sillä se ei ole etukäteen tallennettu äänite, vaan tapahtuu tässä ja nyt, teatterisalissa yleisön ympärillä! Pikku Prinssissä yleisö pääsee matkalle, jonka aikana liidetään halki avaruuksien tähdeltä toiselle, ihmetellään maailman menoa ja sitä, kuinka isot ihmiset toden totta ovat kummallisia.

Esitykset keväällä 2016 Sissilinnassa
Ke 13.4. klo 18 ensi-ilta
Pe 22.4. klo 18 
La 23.4. klo 12 
Pe 6.5. klo 12 
La 7.5. klo 19 
Pe 13.5. klo 14 
La 14.5. klo 19 
Pe 20.5. klo 19 
La 21.5. klo 14 
Pe 27.5. klo 12 
La 28.5. klo 19  

Kesto noin 50 min, ei väliaikaa. Teatterikahvio avoinna tunti ennen esitystä.
Suosittelemme yli 7-vuotiaille.
Liput 17/10 e