Olet täällä

Keuhkot

.

DUNCAN MACMILLAN

KEUHKOT
Ekologinen rakkaustarina

Keuhkot. Kuva Timo Teräväinen

Mä voisin lentää New Yorkiin ja takasin joka päivä seittemän vuoden ajan enkä silti sais aikaseks yhtä isoo hiilijalanjälkee kun tekemällä lapsen. Kymmenen tuhatta tonnia hiilidioksidia. Painaa saman verran kun Eiffel-torni. Mä synnyttäisin Eiffel-tornin.

Onko oikein hankkia lapsi tällaiseen maailmaan?

Näytelmä on pieni, mutta sen kysymykset isoja.

Ria Kataja ja Mikko Nousiainen ovat elämänvalintojaan pohtiva pariskunta Duncan Macmillanin menestysnäytelmässä Keuhkot (2011), jossa maapallonkokoiset ongelmat ottavat mittaa tavallisen ihmisen elämästä.

Taiturimaisesta dialogistaan tunnettu näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokela on suomentanut intiimin mutta monikerroksisen näytelmän ja vastaa sen ohjauksesta. Draama valinnoista, seurauksista ja elämän ennustamattomuudesta on viimeiseen hengenvetoon asti yllättävä, älykäs, hauska ja koskettava. Sen keskiössä on näyttelijäntyö paljaimmillaan ja parhaimmillaan.

Kumpi tuhoutuu ensin, planeetta vai parisuhde?

 

 

 

Suomen kantaesitys Kansallisteatterin Omapohjassa 18.9.2015

Keuhkot-kantaesitys sai loistavat arviot!
”Näytelmä ajaa henkilönsä tuskallisen tunnistettaviin pattitilanteisiin. Kaikessa on aistittavissa myötätuntoinen ja huumorintajuinen ymmärrys ihmisestä.
Keuhkot on paitsi hieno teksti sekä koskettava ja humoristinen esitys, myös loistava muistutus siitä, mistä teatterissa pohjimmiltaan on kysymys.”

Hämeen Sanomat, 23.9.2015

Katso käsiohjelma tästä >

Vierailulla Teatteritalossa
pe 16.12. klo 19
la 17.12. klo 14

Kesto 1 t 40 min, ei väliaikaa. Teatterikahvila on avoinna tunti ennen esitystä.
Liput 27/22/17 e