Olet täällä

Kivi ja Padovalainen

Kivi_ja_Podovalainen_duo.jpg

 

Kivi ja Padovalainen on tragikoominen kahden tarinan esitys, jossa Hannu Mäkelän ja Dario Fon tarinat kietoutuvat yllättävästi toisiinsa ja muodostavat vaikuttavan ja ajankohtaisen kokonaisuuden.

Johannes Korpijaakon ylistetty ja palkittu monologiesitys kertoo Aleksis Kiven viimeisestä vuorokaudesta, jonka riennossa murtunut kansallishumoristi tekee tiliä elämästään ja kirjailijakohtalostaan. Esitys on rakkaudenosoitus Kiven runoudelle ja elinvoimalle, tribuutti suomalaisen teatterin ja kirjallisuuden kivijalalle. Hannu Mäkelän romaanin on dramatisoinut ja ohjannut Samuli Reunanen.

Jarkko Pajusen monologi Padovalainen perustuu italialaisen Dario Fon "Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi" -monologinäytelmään. Alkuperäisen version on ohjannut Erkki Saarela. Laaja tarina Amerikan löytymisestä, löytöretkistä, imperialismin synnystä, seikkailuista merillä ja viidakoissa on fantasianomainen historiallinen kertomus, johon liittyy pakenemista, kulttuurien löytymistä ja katoamista. Huikeassa seikkailussa katsojat pääsevät näyttelijäntyön ja tarinankerronnan siivin niin koskemattoman Amerikan maaperälle kuin vaarallisiin myrskyihin valtamerille.

Ohjaus ja sovitus työryhmä

Näyttämöllä Johannes Korpijaakko ja Jarkko Pajunen

Kantaesitys 6.2.2018 Mäntyharjulla

Vierailuesitys Teatteritalossa
Pe 11.10. klo 19

Liput 23/16/13 e
Kesto 2 tuntia, sisältää väliajan.
Suosittelemme yli 12-vuotiaille.

Liput »