Olet täällä

Alueteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri – alueteatteri -liikelaitos on yksi maamme viidestä alueteatterista. Alueryhmämme toiminta-aluetta on entinen Oulun lääni ja sen rajakunnat. Ainoana profiloituneena alueteatterina sen keskeisimmät kohderyhmät ovat lapset, nuoret ja vanhukset. Haluamme viedä teatterielämyksiä niiden ihmisten luo, jotka eivät välttämättä omin neuvoin pääse tulemaan kotiesityksiämme katsomaan.

Esitystoiminnan lisäksi alueteatterimme panostaa entistä enemmän teatterikasvatukseen ja yleisötyöhön. Lisäksi olemme vuosittain mukana lukuisien eri tapahtumien suunnittelussa ja sisällöntuotannossa.

Mikäli olet kiinnostunut tilaamaan jonkin kiertue-esityksistämme, kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä. Esitykset tuntuvat menevän kuin kuumille kiville.

Teatterimme tekee yhteistyötä monien eri tahojen, muun muassa Vaara-kollektiivin, Kaukametsän opiston, Routa Companyn, museoiden, harrastajateattereiden ja muiden kulttuuritoimijoiden sekä Kajaanin seurakunnan, nuorisotyön ja eri oppilaitosten kanssa.

Sanna Heikkinen
alueteatterituottaja
Puh. 044 710 0386
sanna.k.heikkinen(at)kajaani.fi

Alueteatteri

Suomessa on viisi alueteatteria, jotka toimivat harvaan asutuilla tai erityisen vaikeakulkuisilla alueilla. Kajaanin kaupunginteatteri – alueteatteri -liikelaitoksen toiminta-alue on Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa. Esitykset vierailevat jonkin verran oman alueen ulkopuolellakin. Noin kolmasosa teatterin esityksistä tapahtuu kiertueilla.

Alueteatteritoiminnan tekee mahdolliseksi valtion maksama harkinnanvarainen alueteatterituki.

Alueteatteritoimintaa tukee alueteatterineuvottelukunta, joka muodostuu entisen Oulun läänin kuntien edustajista. Neuvottelukunnan jäsenet toimivat yhteyshenkilöinä kotikuntansa ja teatterin välillä.