Olet täällä

Alueteatteri

Kajaanin Kaupunginteatteri on Oulun läänin alueteatteri. Kajaanin Kaupunginteatteri - Oulun läänin alueteatteri on yksi maamme viidestä alueteatterista. Ainoana profiloituneena alueteatterina sen keskeisimmät kohderyhmät ovat lapset, nuoret ja vanhukset. Haluamme viedä teatterielämyksiä niiden ihmisten luo, jotka eivät välttämättä omin neuvoin pääse tulemaan kotiesityksiämme katsomaan.

Esitystoiminnan lisäksi alueteatterimme panostaa entistä enemmän teatterikasvatukseen ja yleisötyöhön. Lisäksi olemme vuosittain mukana lukuisien eri tapahtumien suunnittelussa ja sisällöntuotannossa.

Mikäli olet kiinnostunut tilaamaan jonkin kiertue-esityksemme paikkakunnallesi, kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä alueteatterituottajaan. Esitykset kun tuntuvan menevän kuin kuumille kiville.

Teatterimme tekee yhteistyötä monien eri tahojen, mm. Kajaanin kaupungin nuorisotyön, Kajaanin seurakunnan, useiden oppilaitosten, G-voiman, Routa Companyn, Oulun läänin taidetoimikunnan ja harrastajateattereiden kanssa.

Sanna Heikkinen
alueteatterituottaja
Puh. 044 710 0386
sanna.k.heikkinen(at)kajaani.fi

Alueteatteri

Suomessa on viisi alueteatteria, jotka toimivat harvaanasutuilla tai erityisen vaikeakulkuisilla alueilla. Kajaanin Kaupunginteatteri - Oulun läänin alueteatterin toiminta-alue on Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa. Esitykset vierailevat jonkin verran oman alueen ulkopuolellakin. Noin kolmasosa teatterin esityksistä tapahtuu kiertueilla.

Alueteatteritoiminnan tekee mahdolliseksi valtion maksama harkinnanvarainen alueteatterituki.

Alueteatteritoimintaa tukee alueteatterineuvottelukunta, joka muodostuu entisen Oulun läänin kuntien edustajista. Neuvottelukunnan jäsenet toimivat yhteyshenkilöinä kotikuntansa ja teatterin välillä.