Olet täällä

Kajaanin seudun joukkoliikenne

Kajaanin paikallisliikenteen aikatauluvihko voimassa 10.8.2017

 

Aikatauluhaku löytyy https://opas.matka.fi/

WALTTI -LIPUT KÄYTÖSSÄ KAJAANIN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEESSÄ

Seutuliikennettä ajetaan Sotkamon ja Kuhmon (linjat 20-22), Paltamon ja Puolangan (linjat 30-31) sekä Suomussalmen (linja 40) suunnista Kajaaniin ja takaisin. Lisäksi seutuliikennettä on Paltamon ja Puolangan välillä (linja 34).

Osa seutuliikenteen vuoroista on Kajaanin (linjat 11-15), Sotkamon (linjat 23-24) ja Paltamon (linjat 32-33) sisäistä liikennettä. Waltti-lippujen linja-auton keulassa olevasta Waltti-tunnuksesta tai seuraavista linjanumeroista.

Kaupunkiliikenteen linjat:1, 3, 4, 4K, 6, 6K, 7, Pikku-Pete

Seutuliikenteen linjat:11, 12, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 23, 24, 30, 31, 32, 33, 34, 40

Waltti-lipputuotteet

Waltti lipputuotteet käytössä Kajaanin seudun viranomaisen hankkimassa liikenteessä. Lippujen hinnoittelu perustuu kirjaintunnuksin(ABCDEFGHI) merkittyihin vyöhykkeisiin. Aikuisten lippuja myydään 17-vuotiaasta ylöspäin ja lasten lippuja 7-16-vuotiaille. Alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.

Kausilippu ladataan Waltti-matkakortille. Lippu on voimassa asiakkaan valitsemilla vyöhykkeillä, ja lipun hinta riippuu valittujen vyöhykkeiden lukumäärästä. Lippu oikeuttaa rajattomaan määrään matkoja 30 vuorokauden ajan lipun voimassaolovyöhykkeillä kaupunki- tai seutuliikenteen vuoroissa. Voimassaoloaika alkaa lipun ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa.

Arvolippu ladataan Waltti-matkakortille. Kortille ladataan rahaa, jolla yksittäisiä matkoja maksetaan. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu. Arvolippua voi käyttää niin kauan, kuin kortilla on riittävästi rahaa. Arvolippu on valtakunnallinen: Kajaanin seudun joukkoliikenteessä voi matkustaa minkä tahansa muun Waltti-alueen arvolipulla ja päinvastoin.

Arvolippu sopii erityisesti satunnaisesti joukkoliikennettä käyttäville, sillä arvolipulla matkustaa aina kertalippua edullisemmin eikä arvolippu vanhene. Kortilla voi olla arvolipun lisäksi myös voimassa oleva kausilippu. Linja-autossa leimatessa matka veloitetaan ensisijaisesti kausilipulta. Arvolipun käyttäminen kausilipun sijasta on mahdollista suurimmassa osassa vuoroista. Tällöin on pyydettävä kuljettajaa veloittamaan matkan hinta arvolipulta.

Kertalippu ostetaan linja-autosta käteisellä, eikä sitä muista lipputuotteista poiketen ladata matkakortille. Matkan hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu.

hinnasto.jpg

 www.facebook.com/kajaaninseudunjoukkoliikenne

Waltti-nettipalvelu: nettilataukset.waltti.fi  HUOM! Nettipalvelusta voi toistaiseksi tilata kortteja ja tuotteita ainoastaan Kajaanin kaupungin Waltti -korteille. Elyn korttien lataaminen tai tilaaminen ei ole käytössä. Käyttöönotosta tiedotetaan myöhemmin. KELAn koulumatkatukilippujen lisälataaminen tapahtuu linja-autoissa tai Kajaani Infossa. Kelan lippujen nettilataaminen ei ole mahdollista.

Muut lipputuotteet Matkahuollon lipputuotteiden käyttö loppui Kajaanin seudunjoukkoliikeessä 31.12.2016. Poikkeuksena Kelan koulumatkatukiliput sekä peruskoululaisten matkakortit niiden käyttö jatkuu toistaiseksi.

Lipunmyynti ja asiakaspalvelupiste: Kajaani Info, ma-pe 9.00–16.30, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani p. 08-6155 2555

Liikennöintiä koskeva palaute annetaan suoraan liikenteenharjoittajille.

Kommentit ja kehittämisehdotukset:

Linjat 1–15 sekä Pikku-Pete   www.asiointi.kajaani.fi/eFeedback

Linjat 20–40 liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi p. 0295 020 600 (ma-pe 9.00–16.00)

Juhlapyhäliikenne
Juhlapyhien aikana liikenteessä on poikkeuksia. Juhlapyhien aikataulumuutoksista tiedote-
taan Kajaanin seudun joukkoliikenteen internet-sivuilla (www.kajaani.fi/liikenneyhteydet)
sekä   Facebook-sivulla   (www.facebook.com/kajaaninseudunjoukkoliikenne).   Juhlapyhien
ajopäivät voi tarkastaa myös liikennöitsijöiltä.

Koulujen loma-aikojen liikenne
Koulp-merkinnällä  olevia  vuoroja  ei  ajeta  koulujen  loma-aikoina.  +++-merkinnällä  olevat
vuorot ajetaan koulujen loma-aikoina (syys-, joulu- ja hiihtolomat). Koulujen loma-ajat voi
tarkastaa Kainuun kuntien internetsivuilta.

Tervetuloa matkaan!