Olet täällä

1.2.2019 - 7:24

Kela-opiskelijalipun nettilataus käyttöön

walttikauppa.jpg
Kajaanin seudun joukkoliikenteen Kela-opiskelijalipun voi nyt ladata netistä. Netistä ladatun opiskelijalipun voi aktivoida millä tahansa Kajaanin seudun joukkoliikenteen linjalla. Nettilatauksen käyttöönotto koskee sekä kaupunki- että seutuliikenteen matkakortille ladattavaa opiskelijalippua.

Kela-opiskelijalipun voi ladata muiden lipputuotteiden tapaan Waltti-kaupassa. Nettilatauksen käyttöönotto helpottaa Kela-opiskelijalipun lataamista, sillä tähän asti opiskelijalipun on voinut ladata vain linja-autoissa tai Kajaani Infossa. Nettilatauksen jälkeen matkakortti luetaan linja-auton kortinlukijassa, jolloin netissä ladattu opiskelijalippu aktivoituu. Samalla tapahtuu opiskelijalipun ensimmäinen leimaus, eli yhtä aikaa tapahtuvan aktivoinnin ja leimauksen jälkeen opiskelijalippu on voimassa 30 päivää. 

Opiskelijalippu voidaan aktivoida aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua nettilatauksesta. Matkustajan on siis pidettävä huolta siitä, että nettilataus on tehty hyvissä ajoin ennen linja-autoon nousemista. Nettilataus kannattaa tehdä mieluiten jo matkustusta edeltävänä päivänä.

Nettilatauksen edellytyksenä on se, että matkakortilla on jo aiemmin luotu Kela-opiskelijalippu. Jos opiskelijalippua ei ole matkakortilla ennestään, ensimmäinen lataus on aina tehtävä Kajaani Infossa. Samalla opiskelijan opinto-oikeus tarkastetaan. Omalla matkakortilla olevat lipputuotteet voi tarkastaa Waltti-kortinlukijalla.

Kela-opiskelijalippua käyttävät koulumatkatukeen oikeutetut opiskelijat. Lippu on Waltti-matkakortille ladattava 30 päivän kausilippu, jolla on vaihto-oikeus linjalta toiseen. Esimerkiksi Sotkamon suunnasta saapuva opiskelija voi jatkaa Kajaanissa matkaa oppilaitokseensa kaupunkiliikenteen linja-autossa. Lipun hinta on vyöhykkeistä riippumatta 43,00 €, eikä lataamisesta peritä latausmaksua.

Uusimmat